BOUW SFEERVOL
BOUW DUURZAAM
BOUW FINS

Ontdek de voordelen van Finse houten huizen

Durf te dromen

Iedereen fantaseert wel eens over een ander huis. Meer ruimte, meer vrijheid, andere buren (of helemaal geen buren), eindelijk die extra kamer als werk- of hobbyruimte. Die fantasie wordt ineens werkelijkheid als u overweegt een huis te laten bouwen. Door een architect ontworpen, precies naar uw wensen. Denk dan ook alvast eens na over het materiaal dat wordt gebruikt voor de bouw van uw woning. Een houten huis in Finse stijl bijvoorbeeld. Daarmee kunt u meteen al het verschil maken. Op het gebied van sfeer en comfort, maar ook zeker op het gebied van duurzaamheid. Ontdek de Finse woningen van Levande.

En durf uw droom werkelijkheid te maken. Met een Levande hus

Duurzame en natuurlijke materialen

Finse kwaliteit & Fins design

Naar uw wensen ontworpen en gemaakt

Gebouwd door ervaren Scandinavisch bouwteam

FINSE HOUTEN HUIZEN

Duurzame materialen, duurzame woning

Finland staat bekend om de ongerepte natuur en enorme bosgebieden. Meer dan 65% van het land bestaat uit naaldbossen. Logisch dat het hout uit deze bossen al eeuwen gebruikt wordt voor de bouw van Finse huizen. In Nederland is houtbouw nog niet heel gebruikelijk. Eigenlijk is dat best vreemd omdat hout verschillende voordelen heeft op het gebied van isolatie, duurzaamheid en comfort. En dat maakt houtbouw vooral nu een interessant alternatief.

Het hout dat wordt gebruikt voor uw Finse woning komt rechtstreeks uit Scandinavië omdat hier al eeuwen gebouwd wordt met hout. Onze houtleverancier heeft dus ervaring met de bouwwereld en levert gegarandeerd duurzaam hout. Uw woning wordt door architect Sander Bongers volledig naar uw wensen in Finse stijl en architectuur ontworpen. Tijdens het volledige ontwerp- en bouwproces wordt u persoonlijk begeleid door onze adviseur. Zodat alles klopt. Tot in de details. Want een droomhuis bouwt u maar één keer.

Met een houten woning combineert u duurzaamheid, karakter, warmte en kwaliteit.

VOLLEDIG NAAR UW WENSEN ONTWORPEN

Laat uw woondroom werkelijkheid worden

Een bijkomend voordeel van het gebruik van natuurlijke materialen in woningbouw is dat de huizen sfeer en warmte uitstralen. Het huis leeft met u mee, is gezellig en comfortabel en het straalt elegantie uit. Gek genoeg leeft in Nederland nog steeds het idee dat een gebouw van staal, steen en beton steviger is dan een houten constructie. Verschillende Nederlandse bouwprojecten bewijzen echter het tegendeel. Op de Amsterdamse Zuidas wordt gewerkt aan een kantoorpand van 86 meter hoog opgeleverd dat volledig uit hout wordt opgetrokken en in Eindhoven worden twee houten wolkenkrabbers van 150 en 110 meter gebouwd. Dat geeft wel aan dat architecten en bouwondernemingen vertrouwen hebben in de stevigheid van houten constructies.

Dus als u zich wilt onderscheiden van de massa, een stevige,  gezonde, duurzame en comfortabele woning wilt kiest u voor een Finse woning van Levande.

WERKWIJZE

Aankoopadviseur Misja Vink is van begin af aan uw steun en toeverlaat. Hij deelt graag zijn jarenlange ervaring met de bouw van Zweedse houten huizen met u. U zult merken hoe waardevol dat is. De basis van uw woning is Zweedse houtskeletbouw maar de mogelijkheden van indeling en afwerking van binnen- en buitenzijde zijn zeer divers. Misja laat die allemaal zien, licht ze toe en legt ze uit. Hij helpt u bij het maken van de vele keuzes die u tegenkomt in het hele proces en inventariseert uw wensen en eisen.

Architect Sander Bongers ontwerpt uw woning aan de hand van die inventarisatie. Eerst een schetsplan dat we met u bespreken. Want misschien wilt u toch nog wat dingen anders.

Wanneer alles naar wens is, maakt hij het definitieve ontwerp; 3D in de computer, waardoor u als het ware door uw woning kunt lopen. Daarna volgt de bouwtekening met alle exacte maten. Een belangrijk proces want alles moet volledig zijn afgestemd op niet alleen uw wensen maar ook het Nederlands Bouwbesluit, de nieuwe BENG-norm (voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen) én de maatvoering van de fabriek. Vervolgens worden alle elementen van uw milieuvriendelijke woning onder ideale omstandigheden gemaakt, binnen in een productielocatie. Dat gebeurt in een van onze fabrieken; in Zweden of in Nederland (onder licentie). Maar altijd met Zweeds FSC hout, Zweedse materialen en met Zweedse kennis, kunde en ervaring.

Met tientallen jaren ervaring op zak weten Misja Vink en Sander Bongers heel goed raad met alle papier- en regelwerk dat bij de bouw van een nieuw huis komt kijken. Met alle plezier nemen ze u dat werk uit handen zodat u zorgeloos kunt genieten van de bouw van uw eigen Levande hus.

EEN NOORS HUIS IS EEN DUURZAAM HUIS

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een kubieke meter hout in plaats van een kubieke meter beton 1,1 ton CO2-reductie oplevert. Dat komt omdat voor de productie van staal en beton enorme hoeveelheden fossiele energie gebruikt worden. Omdat hout een natuurlijk product is vindt hier al de eerste CO2-besparing plaats. Bovendien hebben bomen de eigenschap dat ze koolstof opnemen en in het hout opsluiten. Ook na verwerking. En hout isoleert veel beter dan steen en beton, zodat u met een houten woning ook nog eens energie bespaart. Dus bij het gebruik van duurzaam hout voor uw Finse woning, waarbij slim gekapt wordt en nieuwe bomen worden geplant, levert u een bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

DUURZAME MATERIALEN

ARCHITECTUUR

REALISATIE

ONDERHOUD

Meer informatie ontvangen of een modelwoning bezoeken? Klik hier »

INSPIRATIE

Geen overzicht van de beschikbare modelwoningen; die hebben we namelijk niet. Uw Levande hus ontwerpen we immers op maat, volledig naar uw wens. Maar we geven u graag wat voer voor uw woondromen. Sfeervolle woningen die Sander Bongers en Misja Vink in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.

[Best_Wordpress_Gallery id="6"]

CONTACT

Heerenveen (bezoekadres)

Wijster

Oud-Alblas

Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met u op, of stuur een mail naar info@levande-hus.nl

Vink aan wat voor u van toepassing is *

© Copyright LEVANDE HUS   |   Alle Rechten Voorbehouden   |   Privacyverklaring   |   KvK nr. 81547153   |   Webdesign door Nulvijf reclamegroep