BOUW SFEERVOL
BOUW DUURZAAM
BOUW NOORS

Ontdek de voordelen van Noorse houten huizen

Durf te dromen

Iedereen fantaseert wel eens over een ander huis. Meer ruimte, meer vrijheid, andere buren (of helemaal geen buren), eindelijk die extra kamer als werk- of hobbyruimte. Die fantasie wordt ineens werkelijkheid als u overweegt een huis te laten bouwen. Door een architect ontworpen, precies naar uw wensen. Spreekt de bouwstijl van Noorwegen u aan? Dan is een duurzaam Noors huis, gebouwd door Levande, echt iets voor u.

En durf uw droom werkelijkheid te maken. Met een Levande hus.

Duurzame en natuurlijke materialen

Noorse kwaliteit & Noors design

Naar uw wensen ontworpen en gemaakt

Gebouwd door ervaren Scandinavisch bouwteam

NOORSE HOUTEN HUIZEN

Duurzame materialen, duurzame woning

In Noorwegen en andere Scandinavische landen wordt al eeuwenlang met hout gebouwd, terwijl dat in Nederland nog niet gebruikelijk is. Eigenlijk is dat best vreemd als we kijken naar de voordelen van houtbouw.

Met hout kunt u namelijk meteen al het verschil maken op het gebied van sfeer en comfort, maar ook zeker op het gebied van duurzaamheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat een kubieke meter hout in plaats van een kubieke meter beton 1,1 ton CO2-reductie oplevert! Bovendien blijken houten constructies net zo stevig te zijn als gebouwen die zijn opgetrokken uit staal en beton, waardoor hout een uitstekend alternatief is geworden.

Een Noors huis is dus stevig en duurzaam. En door het gebruik van natuurlijke materialen krijgt uw woning karakter. Hout zorgt voor een warmte. Het leeft met u mee, het geeft sfeer en het heeft een elegante uitstraling. Als u zich wilt onderscheiden van de massa en een gezond, duurzaam en comfortabele woning wilt kiest u voor een Noorse woning van Levande.

VOLLEDIG NAAR UW WENSEN ONTWORPEN

Laat uw woondroom werkelijkheid worden

Het hout dat wordt gebruikt voor uw Noorse woning komt rechtstreeks uit Scandinavië omdat hier al eeuwen gebouwd wordt met hout. Onze houtleverancier heeft dus ervaring met de bouwwereld en levert gegarandeerd duurzaam hout. Uw woning wordt door architect Sander Bongers volledig naar uw wensen in Noorse stijl ontworpen. Tijdens het volledige ontwerp- en bouwproces wordt u persoonlijk begeleid door onze adviseur. Zodat alles klopt. Tot in de details. Want een droomhuis bouwt u maar één keer.

WERKWIJZE

Aankoopadviseur Misja Vink is van begin af aan uw steun en toeverlaat. Hij deelt graag zijn jarenlange ervaring met de bouw van Zweedse houten huizen met u. U zult merken hoe waardevol dat is. De basis van uw woning is Zweedse houtskeletbouw maar de mogelijkheden van indeling en afwerking van binnen- en buitenzijde zijn zeer divers. Misja laat die allemaal zien, licht ze toe en legt ze uit. Hij helpt u bij het maken van de vele keuzes die u tegenkomt in het hele proces en inventariseert uw wensen en eisen.

Architect Sander Bongers ontwerpt uw woning aan de hand van die inventarisatie. Eerst een schetsplan dat we met u bespreken. Want misschien wilt u toch nog wat dingen anders.

Wanneer alles naar wens is, maakt hij het definitieve ontwerp; 3D in de computer, waardoor u als het ware door uw woning kunt lopen. Daarna volgt de bouwtekening met alle exacte maten. Een belangrijk proces want alles moet volledig zijn afgestemd op niet alleen uw wensen maar ook het Nederlands Bouwbesluit, de nieuwe BENG-norm (voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen) én de maatvoering van de fabriek. Vervolgens worden alle elementen van uw milieuvriendelijke woning onder ideale omstandigheden gemaakt, binnen in een productielocatie. Dat gebeurt in een van onze fabrieken; in Zweden of in Nederland (onder licentie). Maar altijd met Zweeds FSC hout, Zweedse materialen en met Zweedse kennis, kunde en ervaring.

Met tientallen jaren ervaring op zak weten Misja Vink en Sander Bongers heel goed raad met alle papier- en regelwerk dat bij de bouw van een nieuw huis komt kijken. Met alle plezier nemen ze u dat werk uit handen zodat u zorgeloos kunt genieten van de bouw van uw eigen Levande hus.

EEN NOORS HUIS IS EEN DUURZAAM HUIS

Om staal en beton te produceren worden enorme hoeveelheden fossiele energie gebruikt en veel koolstof uitgestoten. De eerste CO2-besparing vindt bij hout, als natuurlijk materiaal, dus al plaats bij de productie. Daar komt bij dat bomen de eigenschap hebben dat ze koolstof opnemen dat in het hout wordt opgesloten. Ook na verwerking. Bovendien isoleert hout enorm goed waardoor u significant minder energie verbruikt. Dus bij het gebruik van duurzaam hout voor uw Noorse woning, waarbij slim gekapt wordt en nieuwe bomen worden geplant, levert u een bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

DUURZAME MATERIALEN

ARCHITECTUUR

REALISATIE

ONDERHOUD

Meer informatie ontvangen of een modelwoning bezoeken? Klik hier »

INSPIRATIE

Geen overzicht van de beschikbare modelwoningen; die hebben we namelijk niet. Uw Levande hus ontwerpen we immers op maat, volledig naar uw wens. Maar we geven u graag wat voer voor uw woondromen. Sfeervolle woningen die Sander Bongers en Misja Vink in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.

[Best_Wordpress_Gallery id="6"]

CONTACT

Heerenveen (bezoekadres)

Wijster

Oud-Alblas

Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met u op, of stuur een mail naar info@levande-hus.nl

Vink aan wat voor u van toepassing is *

© Copyright LEVANDE HUS   |   Alle Rechten Voorbehouden   |   Privacyverklaring   |   KvK nr. 81547153   |   Webdesign door Nulvijf reclamegroep